plastic potten van 6 liter

Wij gebruiken voor onze rozen gekleurde plastic potten van 6 liter. Zes liter potten zijn veel groter dan u doorgaans elders aantreft. Rozen, of eigenlijk alle planten in pot, groeien op in onnatuurlijke omstandigheden. Om de wortels zoveel mogelijk de ruimte te geven gebruiken wij een grote potmaat.

Waarom dan die plastic potten en geen potten van natuurlijk materiaal? Heel simpel: van bron tot eind, hebben wij berekend dat de manier waarop wij de potten hergebruiken, duurzamer is dan iedere andere vorm van natuurlijk materiaal, dat op dit moment beschikbaar is.

Van bron tot eind betekent dat we het hele teelttraject van onze tuinrozen bekijken door een duurzame bril: grondstoffen, materialen, transport, toeleveranciers en afnemers. 

Onze gekleurde plastic potten komen uit Frankrijk. Ze zijn gemaakt van gerecycled plastic. Het fabricageproces is dusdanig, dat de milieubelasting minimaal is. Op dit moment hergebruiken we 1/3 van onze potten, vaak zelfs meer dan 2 keer. 

In het inzamelproces voor het recyclen van plastic, blijkt dat de gekleurde potten eenvoudiger zijn te scheiden van ander afval, makkelijker dan de zwarte potten.

Uiteraard volgen wij de nieuwe ontwikkelingen rond fabricage van potten met natuurlijk materiaal op de voet. Ook wij wachten met smart op de ideale pot: hoog en groot genoeg voor rozen, een écht afbreekbare pot die niet uiteenvalt in microplastics, duurzamer geproduceerd wordt dan een plastic pot, waar geen natuurvreemde stoffen inzitten, niet uit grondstoffen bestaat die over de hele aardbol zijn gesleept, die meerdere maanden op het pottenveld kan staan zonder uiteen te vallen, die liefst meerdere keren keren herbruikbaar is, óf zo is samengesteld dat deze met plant en al geplant kan worden. Wij dagen producenten uit om met de ultieme rozenpot te komen die voldoet aan deze kwaliteitseisen! 

Tagged , , , ,

1 thought on “plastic potten van 6 liter

  1. Hoi, ik kwam een tijdje terug bij jullie terecht toen ik rozen zocht en lees nu net deze blog over de planten potten.
    We hebben een reeks zakelijke klanten die stekken laten wortelen in de stevige trays die we aanbieden. Geen van onze klanten teelt rozen voor zo ver ik weet maar mogelijk is het voor jullie ook wel interessant! Ze zijn gemaakt als alternatief voor de dunne trays die vaak maar 1 jaar mee gaan. Op onze website staan alleen de kleine maten maar mocht je nieuwsgierig zijn of ze is willen testen neem dan even contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *