nieuwe soorten

Nieuwe Soorten

Elk jaar speurt de Bierkreek de rozenwereld af naar nieuwe rozensoorten. In de eerste instantie wordt daarbij bijna altijd gelet op gezondheid. Daarnaast proberen wij in te schatten of u als klant zit te wachten op zo een roos. We proberen de nieuwste soorten uit van de grote rozenhuizen in de wereld: Kordes en Tantau uit Duitsland, David Kenny uit Ierland, Colin Dickson uit Noord Ierland,  Gareth Fryer uit Engeland maar ook Doug Grant en Rob Sommerfield uit nieuw Zeeland, Martin Vissers en Lens Roses uit België, George Macphail uit Canada, Pierre Rutten uit Frankrijk.

We testen de rozen eerst op het veld. Hoe is de slaging? Hoe vertakken ze? Blijven ze daar ook gezond. En we sturen ze naar ‘rozentrials’ in Heel Europa. Van Warschau naar Madrid. Want dáár moeten ze het ook doen!
Een jaar later gaan ze in pot. Daar worden ze pas écht getest. We ‘vergeten’ ze wel eens mest te geven. Of water. Daar moeten ze maar tegen kunnen. Gebeurt vast ook wel eens bij u in de tuin? Of niet? Blijven ze in pot gezond en vindt u ze mooi, brengen wij ze langzaam op de markt. In de eerste plaats natuurlijk beschikbaar voor vrienden van de Bierkreek. Pas in een later stadium gaan ze ook naar de andere klanten.