Over ons

Over de Bierkreek

Hans van Hage, Marianne Lundahl en Geertje van der Krogt heten u van harte welkom op Rozenkwekerij de Bierkreek.
Geertjes man, Eric de Milliano, de 4e vennoot, overleed plotseling op 17 september 2018. We missen hem enorm.

Rozenkwekerij de Bierkreek in het Zeeuwse IJzendijke is uniek in Nederland en in de wereld. We kweken al 20 jaar tuinrozen op een duurzame manier: biologisch, klimaatneutraal en in balans met de natuur. Biodivers ondernemen heet dat. Gelukkig is er de laatste jaren een toenemende belangstelling voor biodiversiteitsherstel (zie Deltaplan biodiversiteitsherstel). Wij zijn ervan overtuigd dat werken vanuit een gezonde biodiversiteit de basis is voor goed ondernemerschap.

De rozen van De Bierkreek worden biologisch opgekweekt. Dit houdt in op een duurzame manier: zonder chemische gewasbeschermingsmiddelen en kunstmest. En zelfs nog een stap verder: we kweken in harmonie met de omgeving. Zweefvliegen, lieveheersbeestjes en andere dieren die op de kwekerij voorkomen, vergroten de biodiversiteit. Rozen met open en halfopen hartjes zijn dankzij hun nectar en stuifmeel aantrekkelijk voor bijen en andere insecten. De rozen zijn winterhard en dragen bij aan de CO2-reductie. Bovendien zijn ze klimaatbestendig; rozen kunnen tegen (korte) wateroverlast en (lange) droogteperioden. Dankzij deze werkwijze krijgt u bij ons alleen sterke, winterharde en gezonde rozen, die van nature gewapend zijn met natuurlijke vijanden van luizen en andere belagers van rozen.
De meeste van onze rozen blijven in Nederland, maar ook vanuit het buitenland is veel interesse in onze rozen en kennis. Zo gaan onze rozen naar Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië en andere landen. Ook werken we samen met kleine, gepassioneerde veredelaars van nieuwe rozen over de hele wereld. Op die manier hebben we continu nieuwe, bijzondere en unieke soorten in ons sortiment.

Onze opgedane kennis, combineren wij graag met een goed advies voor uw tuin, park, groenstrook, kwekerij, tuincentrum of openbaar groen. Onze rozen zijn verkrijgbaar op de kwekerij zelf, online te bestellen via de webshop of bij een van onze verkooppunten verspreid door Nederland en België. Persoonlijke zorg en service zijn wat ons betreft vanzelfsprekend bij uw aanschaf van dit prachtige, duurzame kwaliteitsproduct.


De vennoten

Biologische rozenkwekerij de Bierkreek
  Geertje van der Krogt

  We doen nu ons best het enorme gat op te vullen dat Eric achter heeft gelaten en gaan met kracht en volle passie door

  Geertje van der Krogt
  Geertje runt het kantoor en de administratie en zij zorgt voor het papierwerk voor de introductie van nieuwe soorten en alles wat te maken heeft met royalties en patenten. Zij bewaakt het bedrijfsplan, het beleid, de politiek en het maatschappelijk verantwoord ondernemen (de driehoek people, planet, profit). Geertje is vaak projectleider en (mede)organisator van projecten zoals: ‘Potplanten zonder Neonicotinoïden’ samen met de HAS den Bosch en ‘Middelburg Rozenstad’ samen met de gemeente Middelburg. Gelukkig mag zij ook vaak naar buiten. Zij doet de winkel, helpt de klanten en verzorgt samen met Hans de arrangementen, rondleidingen en excursies
  Hans van Hage

  Ik probeer de verbindende schakel te zijn met de groene wereld en de kwekerswereld en zoek daar waar het kan samenwerking.

  Hans van Hage
  Hans zoekt wereldwijd naar bijzondere nieuwe rozen en brengt ze naar De Bierkreek. Daar worden ze eerst grondig getest. Populaire soorten, ouderwetse soorten, verloren gewaande soorten, nieuwe soorten, soorten gemaakt door amateurs en soorten die nooit op de markt zijn gekomen. Dat gebeurt in nauw contact met kwekers op de hele wereld en bekende Europese rosaria, zoals Sangerhausen in Duitsland en Fineschi in Italië. Hans is bestuurslid van de ‘cultuurgroep Rozen en Rozenonderstammen’ waar de meeste Nederlandse en Belgische rozenkwekers in vertegenwoordigd zijn. Hij is de schakel tussen de Bierkreek en de verkooppunten en heeft veel contacten met andere biologische kwekers.
  Marianne Lundahl

  We willen een voorbeeldbedrijf blijven voor de hele wereld

  Marianne Lundahl
  Marianne coördineert de website, de nieuwsbrief en het jaarprogramma. Maar ook het ontwerp van de Geschwindtuin bij kasteel Hex is van haar hand. Ze is vrijwel elke zaterdag op het veld te vinden als ‘meewerkend voorvrouw’. Daarnaast is zij de ecoloog van de kwekerij. Omdat de kwekerij bestaat bij de gratie van bestrijding van ziekten en plagen met behulp van natuurlijke vijanden, is het maken en in stand houden van de juiste leefomgeving van die natuurlijke vijanden van bijzonder belang. Samen met Hans en Geertje zoekt zij naar de juiste harmonie tussen de kweekvelden en de omringende natuur. “Biologisch telen betekent pionieren, hard werken en vooral anders denken"
Passsie voor Rozen

Waarom biologische rozen van de Bierkreek?

gezond, krachtig en robuust

Onze tuinrozen staan in weer en wind. Ze groeien in een natuurlijk ritme mee met het seizoen. Dit versterkt de van nature aanwezige weerstand. Hierdoor zijn ze krachtig en robuust, en daarmee zeer klimaatbestendig.

100% biologisch

De rozen van De Bierkreek worden biologisch gekweekt. Wij gebruiken geen chemische gewasbeschermingsmiddelen en geen kunstmest. Hierdoor zijn al onze rozen eetbaar en blijft onze bodem gezond.

biodiversiteitsparel

Wij kweken in harmonie met de omgeving. De kweekvelden liggen ingebed in een oase van wilde bloemen en groen. Het is een eldorado voor allerlei insecten, vogels en andere dieren. We zijn trots op onze eigen biodiversiteitsparel in het open Zeeuwse landschap!

natuurlijke vijanden inbegrepen

Natuurlijke vijanden van bladluizen zijn zweefvliegen, sluipwespen en lieveheersbeestjes. Als u goed kijkt vindt u er altijd wel een paar op onze planten. U krijgt ze er gratis bij!

eetbare bloemen en bottels

Doordat wij geen chemische gewasbeschermingsmiddelen gebruiken, zijn alle delen van de plant eetbaar. Heel verrassend hoe sommige bloemen smaken…

uniek assortiment

Rozenliefhebbers vanuit de hele wereld laten hun nieuwe creaties graag testen op onze velden. Wanneer een roos de test goed doorstaat, brengen wij de nieuwe soort als eerste op de markt.

Duurzaam cadeau

Als je dit doet, zal er iets veranderen, wat zal veranderen? Jij zal veranderen, je leven zal veranderen, en als jij je kunt veranderen, kun je misschien de wereld veranderen.

Verkooppunten en thuisbezorgd

Onze rozen zijn verkrijgbaar op diverse locaties in Nederland en België. Ook kunnen wij rozen thuis laten bezorgen.