Onze rozenmest

Rozenmest ‘Mest-op-maat’

Rozen willen graag voldoende voedingsstoffen. Meestal kan dit door ze twee keer per jaar te mesten. Voor sommige rozen, zoals bijvoorbeeld eenmalig bloeiende heesterrozen, is het beter om dit in drie keer te doen. Vanaf het moment dat er blad aan de planten komt, is het moment om voeding te gaan geven.

De Bierkreek gebruikt voor haar rozen uitsluitend organische meststoffen. Zij heeft de perfecte rozenmest samengesteld uit voedingsstoffen en sporenelementen die niet alleen nuttig zijn voor de plant zelf, maar ook het bodemleven stimuleren. Dit is minstens net zo belangrijk, want bodem en plant zijn één.
Wat onze meststof verder uniek maakt, is dat zij is afgestemd op het type roos, de grondsoort en de tijd van het jaar. We hebben voor u samengesteld een ‘Lentemix’, ‘Zomermix’ en een ‘Herfstmix’.
De mest is uitsluitend verkrijgbaar bij de Bierkreek zelf en wordt ieder seizoen vlak voor het mestmoment vers aangemaakt. U kunt de mest bestellen via de webwinkel, of direct afhalen op de kwekerij.

Mestabonnement

We bieden ook nog een extra service: het mestabonnement. Via het mestabonnement krijgt u precies op tijd de juiste hoeveelheid mest thuisgestuurd. Kunt u het nooit meer vergeten! U betaalt hiervoor een vast bedrag per jaar. Neem hiervoor contact met ons op.

Heeft u nog mest van vorig jaar?

Heeft u nog mest van vorig jaar? Dan heeft u vorig jaar te weinig mest gegeven! De hoeveelheid die u meekrijgt is afgepast op het aantal en type rozen dat u heeft en is afgestemd op het jaargetijde. Heeft u mest bewaard, geeft u het dan gewoon aan de planten in de border. De voedingsstoffen werken namelijk nog gewoon, maar het bodemleven wordt niet meer speciaal gestimuleerd. Niet schrikken als op de mest een groen laagje schimmel is ontstaan. Dit doet niets af aan de werking van de mest. Het geeft juist aan dat het boordevol leven zit en dat moet ook!