Visie & doelstelling

Visie & doelstelling

De Bierkreek kweekt al meer dan 20 jaar tuinrozen op een duurzame manier: biologisch, klimaatneutraal en in balans met de natuur. Wij willen hiermee bijdragen aan (het bewustwordingsproces over) de noodzaak tot het behoud van de biodiversiteit in het algemeen. Wij zijn ervan overtuigd dat werken vanuit een gezonde biodiversiteit de basis is voor goed ondernemerschap.

Deze verzamelde kennis willen we graag delen met rozenkwekers, andere kwekers, groenbedrijven en tuincentra, ketenpartners en de consument. Laten zien, dat het mogelijk is met kleine aanpassingen in de teeltsystemen duurzame rozen te kweken. En adviezen mee te geven over de manier waarop een tuin bij kan dragen aan het vergroten van de biodiversiteit. 

Het uitdragen van al deze kennis, combineren wij graag met een goed advies voor uw tuin, park, kwekerij, tuincentrum, groenstrook of openbaar groen. Door middel van advies en voorlichting op de kwekerij zelf, bij de afnemers en op locatie bij de verkooppunten, wil de Bierkreek bewustwording en waardering stimuleren voor het belang van een gevarieerde, gezonde leefomgeving, om deze met een gerust hart na te kunnen laten voor volgende generaties. “Kweken met goed geweten’ noemen wij dat. Het realiseren en instandhouden van deze optimale omstandigheden voor de ontwikkeling van natuurlijke systemen als hulpmiddel bij de sierplantenteelt, is en zal altijd een uitdaging blijven. Wij hopen dan ook in de nabije toekomst nieuwe partners te vinden die dit samen met ons verder willen verkennen en ontwikkelen.

Marianne Lundahl:

Biologisch telen betekent pionieren, hard werken en vooral anders denken; niet zomaar al het onkruid weghalen, maar een balans zoeken met de natuur. Ook onkruid heeft een functie voor bepaalde organismen. De natuur is zoveel complexer dan dat wij denken. De verwondering om iedere keer weer iets nieuws te ontdekken is fantastisch. Het geeft enorm veel voldoening om buiten op deze manier sierplanten te kweken en tegelijkertijd de biodiversiteit een klein stukje te vergroten. Dat maakt het de extra inspanning waard.

Geertje van der Krogt:

Mijn man, Eric, was de boer van ons team, de uitvinder van onze speciale wiedmachine en de ontwikkelaar van ons ‘Mest-op-Maat’-programma. We doen nu ons best het enorme gat op te vullen dat Eric achter heeft gelaten en gaan met kracht en volle passie door. Hij zou dat ook niet anders hebben gewild.”

Hans van Hage:

“Ik heb mijn kennis van de techniek afgelopen jaar in razend tempo bijgespijkerd. Daarnaast blijf ik natuurlijk onze kennis uitdragen. Ik probeer de verbindende schakel te zijn met de groene wereld en de kwekerswereld en zoek daar waar het kan samenwerking. Ook de winkelvloer vergeten we daar niet bij. Onze rozen zijn uniek en hebben een verhaal.