Vrienden van

Word vriend van de Bierkreek

kwekerij van biologische rozen in harmonie met de natuur!

 

Klik hier om Vriend van de Bierkreek te worden via het crowdfundingplatform.

Kwekerij De Bierkreek uit het Zeeuwse IJzendijke zoekt ‘Vrienden van De Bierkreek’. Voor meer klantcontact, uitdragen van kennis en het ‘met flair’ op de markt zetten van nieuwe rozen zijn donateurs nodig. Tegenprestatie zijn rozenvouchers en speciale rozenactiviteiten. 

Rozenkwekerij de Bierkreek in het Zeeuwse IJzendijke is uniek in Nederland en in de wereld. We kweken al 20 jaar tuinrozen op een duurzame manier: biologisch, klimaatneutraal en in balans met de natuur, zonder chemische gewasbeschermingsmiddelen en kunstmest en in harmonie met de omgeving.

Stichting Skal controleert of de regels goed worden nageleefd.

Landschapselementen waaronder vogelbosjes, een vleermuisbunker en kreekoevers zorgen voor natuur op de kwekerij, die ons op haar beurt weer helpt de rozen biologisch te kweken. Zweefvliegen, lieveheersbeestjes en andere dieren die op de kwekerij afkomen, vergroten de biodiversiteit. Dankzij deze werkwijze krijgt u bij ons alleen sterke, winterharde en gezonde rozen, die van nature gewapend zijn met natuurlijke vijanden van luizen en andere belagers van rozen. Biodivers ondernemen heet dat.

We maken de rozen op maat naar de wensen van de klanten en geven persoonlijke zorg, service en advies. Rozen met open en halfopen hartjes zijn dankzij hun grote hoeveelheden stuifmeel echte bijenlokkers en interessant voor sommige nachtvlinders en insecten. De rozen zijn winterhard en dragen bij aan de CO2-reductie. Bovendien zijn ze klimaatbestendig; rozen kunnen tegen (korte) wateroverlast en (lange) droogteperioden.

De meeste van onze rozen blijven in Nederland, maar ook vanuit het buitenland is veel interesse in onze rozen en kennis. Zo gaan onze rozen naar Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië en andere landen. Ook werken we samen met kleine, gepassioneerde veredelaars van nieuwe rozen over de hele wereld. Op die manier hebben we continu nieuwe, bijzondere en unieke soorten in ons sortiment.

“Biologisch telen betekent pionieren, hard werken en vooral anders denken; niet zomaar al het onkruid weghalen, maar een balans zoeken met de natuur. Het werken in
harmonie met de natuur, het maken van rozen voor in uw tuin en
tegelijkertijd het vergroten van de biodiversiteit, maakt dat het de extra inspanning waard is. We willen een voorbeeldbedrijf blijven voor de hele wereld.”
Compagnon Marianne Lundahl

Van pionier naar koploper

In 1999 startten we De Bierkreek met twee bevriende stellen. Met vier gepassioneerde compagnons bouwden we de kwekerij, samen met een deskundig en minstens zo gepassioneerd team, met hart en ziel op- en uit. Pionierend, want in de hele wereld kweekt slechts een handjevol kwekers hun rozen biologisch, volhardend en elk met onze eigen expertises. De kwekerij is inmiddels drie hectare groot, waarop we zo’n 500 verschillende rozen kweken: struikrozen, rozen op stam en klimrozen. Continu worden rozen vervangen door betere.
Wij delen de voordelen van de unieke werkwijze graag met andere kwekers, groenbedrijven, tuincentra en natuurlijk met de klant.
17 september 2018 was een dag met een gitzwarte rand. Geheel onverwachts overleed compagnon Eric de Milliano. Sindsdien zetten we de kwekerij met z’n drieën voort.  

“Mijn man, Eric, was de boer van ons team, de uitvinder van onze speciale wiedmachine en de ontwikkelaar van ons ‘Mest-op-Maat’-programma. We doen nu ons best het enorme gat op te vullen dat Eric achter heeft gelaten en gaan met kracht en volle passie door. Hij zou dat ook niet anders hebben gewild.”
Compagnon Geertje van der Krogt

Waar gebruiken we uw donatie voor?

voor meer klantcontact, meer tijd voor de klanten op de kwekerij tijdens bijvoorbeeld een snoeicursus, ‘botteldagen’ of ‘Geen Poespas Dagen’;

uitdragen van kennis over biologische teelt, biologische rozen en het ecosysteem met plaaginsecten en hun natuurlijke vijanden verder uitdragen naar klanten, andere kwekers, tuincentra en andere belanghebbenden;

het ‘met flair’ op de markt zetten van nieuwe rozen, er zitten een aantal hele mooie in de pijplijn;

onze biologische rozen en filosofie daarachter voor meer mensen bereikbaar maken, o.a. door meer verkooppunten te realiseren, waar onze rozen vooraan op de winkelvloer kunnen schitteren;

Hiervoor starten wij deze crowdfunding campagne. Met uw donatie draagt u bij aan ons prachtige bedrijf en het verduurzamen van tuinen en het openbaar groen. U krijgt er rozenvouchers, de mogelijkheid voor deelname aan rozenevenementen en de eerste keus bij ‘nieuw ontwikkelde’ rozen voor terug.  

Om onze wensen te kunnen realiseren is minimaal € 100.000 nodig.

“Ik heb mijn kennis van de techniek afgelopen jaar in razend tempo bijgespijkerd. Daarnaast blijf ik
natuurlijk onze kennis uitdragen. Ik probeer de verbindende schakel te zijn met de groene wereld en de kwekerswereld en zoek daar waar het kan samenwerking. Ook de
winkelvloer vergeten we daar niet bij. Onze rozen zijn uniek en hebben een verhaal.”
Compagnon Hans van Hage

Hoe werkt het?

Als u ‘Vriend van de Bierkreek’ wordt, dan is elk bedrag dat u doneert welkom, maar voor elke € 25 krijgt u een voucher voor een gratis roos in 6 L pot. Dit platform wijst u naar de wijze van betaling.
Nadat we uw donatie binnen hebben, ontvangt u (bij bedragen van € 25 of meer) de voucher(s). Een voucher is 4 jaar geldig en staat niet op naam, zodat u deze ook cadeau kunt geven. Leuk voor bijvoorbeeld kerst, een verjaardag of zomaar. Een voucher kan bij ons op het bedrijf, in onze webshop (verzending binnen de EU is bij de voucher inbegrepen), of bij sommige van onze verkooppunten voor een roos worden omgeruild.  
Elk jaar krijgt degene met het hoogste donatiebedrag in dat jaar de mogelijkheid om een nieuw ontwikkelde roos naar hem of haar te laten vernoemen.
Verder organiseren we voor alle ‘Vrienden van de Bierkreek’ speciale dagen, workshops en andere evenementen. En u mag rekenen op primeurs: de eerste keus bij ‘nieuw ontwikkelde’ rozen. We kunnen u verzekeren dat er een paar hele mooie op de rol staan!
Uiteraard staat deelname aan onze tegenprestaties u geheel vrij. Tegelijk met de bevestiging van uw donatie krijgt u een verzoek om uw wensen op dit gebied aan te geven.

Let op: als u doneert wordt u door het platform gevraagd een hun een ‘fooi’ te geven. Dat bent u niet verplicht. Het forum haalt niet een bedrag van uw donatie af, maar u kunt ook gewoon 0 invullen. 
Wij danken u dat u Vriend van de Bierkreek bent en dat u onze plannen wilt ondersteunen.

Vragen of opmerkingen?

Stuur een mail aan info@bierkreek.nl  U krijgt dan binnen een dag antwoord. U kunt ook telefonisch contact opnemen met Geertje: 0031 (0)6 50908824.

Wilt u ons op een andere manier helpen? Dat vinden wij fijn! Bel of e-mail  ons.

Met vriendelijke groet uit IJzendijke,

Hans van Hage
Marianne Lundahl
Geertje van der Krogt

Website www.bierkreek.nl 
Bierkreek facebook 
Bierkreek Twitter 

Rozenkwekerij De Bierkreek – Zevenhofstedenstraat 9 – 4515 RK IJzendijke – Nederland