Eveline Wild ®

16,95

Ok. Alle rozenblaadjes zijn eetbaar mits onbespoten natuurlijk. Met name insecticiden vinden zo nog tot ná één jaar (!) terug in de bladeren en bloemen. Laten wij nou de enige rozenkwekerij in Nederland zijn die bij de teelt géén bestrijdingsmiddelen gebruikt! Alle rozenblaadjes eetbaar; maar niet allemaal even lekker. Daarom heeft het veredelingsbedrijf Pheno Geno een lijn met eetbare rozen op de markt gebracht. Allemaal met een aantoonbaar hoog gehalte antioxidanten, vitamine C en suiker. Van de 8 soorten vonden wij er 6 sterk genoeg om mee verder te gaan. ‘Eveline Wild’ is er daar één van!De anderen zijn: Pear, Nadia Zerouali, Dolce, Theo Clevers en Renée van Wegberg.

Eveline Wild is abrikoos gele roos met een zoete fruitige delicate smaak. Volgens de Breeder Pheno Geno het beste te gebruiken in drankjes en marmelade’s. Met haar zijdeachtige structuur zijn de blaadjes ook heel goed te verwerken in een zomerse salade.
Eveline Wild is een beroemde Oostenrijkse Chocolatier en verwerkt deze roos dan ook samen met allerlei chocolade creaties van haar!
De struik haalt makkelijk 50-70 centimeter en draagt grote trossen met veel bloemen. Lekker oogsten dus! Maar ook gewoon mooi om naar te kijken.
Wist u trouwens dat u de blaadjes het beste in de vroege ochtend kunt oogsten? Dan zitten alle bestanddelen en essentiele olien er nog in! Eetbare rozen

Op voorraad


Verder winkelen

Extra informatie

Winner

Pheno Geno

smaak

Jaar

2020

Roostype

Groep

Heesterroos

Hoogte (cm)

60-80

Bodembedekkend

Nee

Kleur

Geur

Bloemvorm

Bloemgrootte

Bloei

Bij/Insecten vriendelijk

Stekelloos

Verdraagt schaduw

Verdraagt arme grond

Nee

Verdraagt (zoute)zeewind

Nee

Klimaatzone

5

Meeldauw

Roest bestendig

Sterroetdauw

Snijroos

Landschapsrozen

Pergola of rozenboog

Pot en balkon

Haag

Nee

Bottels

Voor in bomen

Aantal per m2

5

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Eveline Wild ®” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *