Lijiang Road Climber ®

24,95

Wij hebben deze roos gekregen van Martyn Rix, die samen met Roger Phillips onderzoek heeft gedaan naar deze roos in China. Het is in feite een grootbloemige klimroos, tegelijkertijd is het ook een wilde, inheemse soort in veel delen van China. Bijzonder mooie bloemen, teder en zacht, met de geur van thee. nabloei in de herfst. Ofwel u moet veel ruimte hebben om deze roos te plaatsen, of houdt hem als klimmer/rambler over een boom, oude struik, schutting of schuurtje. Zeer de moeite waard.
Inmiddels is er méér bekend over deze roos. Lijang Road Climber, ook wel Lijiang Road Climber, wordt nu ook wel Rosa gigantea ‘Rosea’ genoemd. Over de naamgeving zal nog wel vaker geschreven worden en we zullen het ook wel nooit precies weten. Dat is vaak zo met gevonden rozen. Rix en Phillips vertelde ons dat de lengte makkelijk 7 meter of langer kon zijn, in China tenminste. Hier hebben wij dat nooit gemerkt. Wel is het één van de vroegste bloeiers in ons assortiment: eind april, in een warm voorjaar, half mei als het wat kouder is.
Voor de liefhebber hebben wij een paar grote exemplaren op 20 liter potten. Kunnen niet verzonden worden, moeten afgehaald worden.

Slechts 2 resterend op voorraad


Verder winkelen

Extra informatie

Gewicht5 kg
Geur

Bloemvorm

Bloemgrootte

Bloei

Bij/Insecten vriendelijk

Stekelloos

Verdraagt schaduw

Verdraagt arme grond

Nee

Verdraagt (zoute)zeewind

Nee

Klimaatzone

7

Meeldauw

Roest bestendig

Sterroetdauw

Snijroos

Landschapsrozen

Pergola of rozenboog

Pot en balkon

Haag

Ja

Bottels

Voor in bomen

Aantal per m2

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Lijiang Road Climber ®” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *