Nadia Zerouali ®

24,95

Ok. Alle rozenblaadjes zijn eetbaar mits onbespoten natuurlijk. Met name insecticiden vinden zo nog tot ná één jaar (!) terug in de bladeren en bloemen. Laten wij nou de enige rozenkwekerij in Nederland zijn die bij de teelt géén bestrijdingsmiddelen gebruikt! Alle rozenblaadjes eetbaar; maar niet allemaal even lekker. Daarom heeft het veredelingsbedrijf Pheno Geno een lijn met eetbare rozen op de markt gebracht. Allemaal met een aantoonbaar hoog gehalte antioxidanten, vitamine C en suiker. Van de 8 soorten vonden wij er 6 sterk genoeg om mee verder te gaan. ‘Nadia Zerouali’ is er daar één van!De anderen zijn: Pear, Dolce, Eveline Wild, Theo Clevers en Renée van Wegberg.
Geel! En daarom heel geschikt in frisse, groene, zomerse salades uit de mediterrane keuken waar de smaak van citrus en citroengras het beste tot zijn recht komen. Doet het ook prima in zomerse drankjes. Nadia is bekend van de Nederlandse televisie en haar manier van koken is als deze roos: simpel en ongecompliceerd. Daar komen vaak de beste recepten uit voort.
Een forse struik die tegen een stootje kan, maar wel een goede standplaats nodig heeft, op arme grond kan ze last hebben van sterroetdauw. Daarom vinden wij haar ook minder geschikt voor een pot. Maar met een goede verzorging: krijgt u dan een overdaad van bloemen! Smullen! 70-90 cm hoog.

Slechts 1 resterend op voorraad


Verder winkelen

Extra informatie

Gewicht5 kg
smaak

Winner

Pheno Geno

Jaar

2020

Synoniemen

Roostype

Groep

Heesterroos

Hoogte (cm)

60-80

Bodembedekkend

Nee

Kleur

Geur

Bloemvorm

Bloemgrootte

Bloei

Bij/Insecten vriendelijk

Stekelloos

Verdraagt schaduw

Verdraagt arme grond

Nee

Verdraagt (zoute)zeewind

Nee

Klimaatzone

5

Meeldauw

Roest bestendig

Sterroetdauw

Snijroos

Landschapsrozen

Pergola of rozenboog

Pot en balkon

Haag

Ja

Bottels

Voor in bomen

Aantal per m2

5

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Nadia Zerouali ®” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *