Solitaire bijen hotel

14,95

Restjes bamboestok of andere holle stengels worden door sommige insecten gebruikt als ‘kraamkamer’. In de stengel wordt een ei gelegd, samen met proviand voor de toekomstige nakomelingen. Dit voedsel bestaat uit stuifmeel (bijen), larven van kevers of rupsen, spinnen of luizen (wespen). Vervolgens metselt ze de ingang dicht met een mengsel van grond en sappen die zij zelf produceert. De larve die na een poosje uit het ei kruipt, vindt dan meteen voedsel.

Er zijn in Nederland ongeveer 75 solitaire* bijen en wespen die gebruik maken van holten voor ‘broedzorg’. Het zijn ‘solitair’ levende dieren. Dat wil zeggen dat ze alleen leven en niet in een volk zoals we dat kennen van honingbijen. Solitair levende bijen spelen een belangrijke rol bij de bestuiving van bijvoorbeeld appels. Solitair levende wespen zijn echte jagers en kunnen enorm huishouden in bijvoorbeeld een bladluizenkolonie.

Wanneer geen natuurlijke holten aanwezig zijn, kunt u ze heel eenvoudig helpen door kastjes op te hangen met uitgeboorde gangen in hout of holle stengels.

Uitverkocht

Ontvang een bericht wanneer de roos (of mest) beschikbaar is


Verder winkelen

Beschrijving

Er zijn in Nederland ongeveer 75 solitaire bijen en wespen die gebruik maken van holten voor ‘broedzorg’. Het zijn ‘solitair’ levende dieren. Dat wil zeggen dat ze alleen leven en niet in een volk zoals we dat kennen van honingbijen. Solitair levende bijen spelen een belangrijke rol bij de bestuiving van bijvoorbeeld appels. Solitair levende wespen zijn echte jagers en kunnen enorm huishouden in bijvoorbeeld een bladluizenkolonie.

Wanneer geen natuurlijke holten aanwezig zijn, kunt u ze heel eenvoudig helpen door kastjes op te hangen met uitgeboorde gangen in hout of holle stengels. Dit kastje is gemaakt van resthout en behandeld met lijnolie. Ze zijn gemaakt door mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Solitaire bijen hotel” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *