Ton Ter Linden ®

(1 klantbeoordeling)

24,95

Er zijn van die rozen waar je wat langer op moet wachten. Dat ligt meestal niet aan de roos, maar aan de kweker. Soms vergeet de kweker hem gewoon, soms mislukt de oogst…
Maar voor deze roos is dát nu verleden tijd. Kunstenaar, tuinvirtuoos, en vriend Ton ter Linden had al een tijdje zijn eigen roos. Hij heeft de multiflora zaailing ooit zelf ontdekt. Audrey Douglas heeft de roos jaren in het geheim in haar tuin gekoesterd en ons ingeseind. ‘Wordt het niet eens tijd dat…’ Die tijd kwam, in 2015. En mondjesmaat kwamen er elk jaar een paar exemplaren op de markt. dat is nu voorbij. De roos is volop in productie en de eerste exemplaren staan te wachten op een nieuwe eigenaar. Die moet wél een beetje plaats hebben. hoewel de multiflorarambler ook prima in een haag gesnoeid kan worden en met wat vakmanschap ook als solitaire heester, is het een roos die graag de steun krijgt van een pergola, een dode of levende boom. Je kunt er veel kanten mee op. De planten die we hebben zijn nog jong, en voor de winter terug geknipt. Een perfecte start voor een nieuw project. Kijk ook nog eens even op de pagina van Ton zelf. Hij maakt écht fantastische kunst, om te watertanden. of bestel die roos. of allebei. je krijgt er geen spijt van.

Op voorraad


Verder winkelen

Extra informatie

Gewicht5 kg
Winner

Terlinden

smaak

Roostype

Groep

multiflora hybride

Hoogte (cm)

200-300

Bodembedekkend

Nee

Kleur

Geur

Bloemvorm

Bloemgrootte

Bloei

Bij/Insecten vriendelijk

Stekelloos

Verdraagt schaduw

Verdraagt arme grond

Ja

Verdraagt (zoute)zeewind

Nee

Klimaatzone

6

Meeldauw

Roest bestendig

Sterroetdauw

Snijroos

Landschapsrozen

Pergola of rozenboog

Pot en balkon

Haag

Ja

Bottels

Voor in bomen

Aantal per m2

1

1 beoordeling voor Ton Ter Linden ®

  1. Gert Tabak

    Deze roos is zeer geschikt voor de wat grotere tuin. Het is een geweldige groeier en maakt in onze tuin uitlopers van meer dan 3 meter. De tuilen met kleine bloemetjes lokken veel insecten. Wij hebben deze roos over de pergola laten groeien, en dat is goed te doen, mits je in het vroege voorjaar goed snoeit en opnieuw aanbindt. De kleine rode ronde botteltjes worden graag gegeten door de vogels.
    De roos is ontstaan in de voormalige ‘Tuinen van Ton ter Linden’. Een stek daarvan is naar Audrey Doeglas gegaan die de roos al jaren onbenaamd in haar tuin had staan. Zij heeft – ter ere van de tachtigste verjaardag van Ton ter Linden – enkele stekken naar deze kwekerij gestuurd zodat ze vermeerderd konden worden. In het jaar 2015 werd de roos – onder grote belangstelling van vrienden en belangstellenden – met champagne gedoopt door de graaf en gravin d’Ursel op de plantendagen van kasteel Hex.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *