rozen bemesten

Regelmatig krijgen wij de vraag of er nu nog gemest moet worden. Het antwoord, kort en krachtig: nee. Het planten van de rozen kunt u de hele winter doen, zolang het niet vriest. Uiteraard is het goed om in het plant gat goede rozengrond te verwerken (wij verkopen onze eigen biologische mix of die van Biokultura, die kunt u laten bezorgen). Rozengrond is goed voor de bodemstructuur, maar is geen mest. Geef géén mest! De plant doet in haar rustperiode niets met deze voedingsstoffen. Ze zullen alleen maar uitspoelen. Nu mesten is zinloos en u zou er alleen maar voor zorgen dat er nog meer voedingsstoffen in het milieu komen.  

Verstandig is om alvast een rozen mestabonnement Mest-op-Maat af te sluiten: u krijgt precies de gewenste hoeveelheid rozenmest, afgestemd op de grondsoort en op het juiste tijdstip thuisgestuurd. Wij maken onze rozenmest Mest-op-Maat helemaal zelf. Vanaf medio februari weer verkrijgbaar in de webwinkel.

Werkt u nog met (goed verteerde!) stalmest? Super! Dat is juist wél goed om bij de rozen neer te leggen (niet in het plantgat!). De voedingsstoffen waar de roos wat aan heeft, komen heel langzaam vrij (kan zeker een heel jaar duren) en is tegelijkertijd een goede grondverbeteraar. Twee ineen dus. Rozen ‘aanaarden’ met wat rozengrond of oude mest is altijd goed als bescherming tegen een plotselinge winter met Siberische kou!

organische rozenmest
Tagged , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *