oude helden vallen om, nieuwe helden zullen opstaan

Ann Belovich, USA, was vriend van de Bierkreek. Zij heeft een aantal mooie rozenboeken geschreven. Wij zijn blij dat we hebben mogen bijdragen aan haar laatste boek over ramblers. Ann is 97 jaar geworden.

Kort daarop bereikte ons het bericht dat Roger Philips het tijdelijke met het eeuwige heeft verwisseld. Een icoon. Zijn boeken werden door Marianne en Hans op de tuinbouwschool in de jaren 80 gebruikt, stuk gelezen en herbruikt. We hebben hem op de plantendagen van Hex in België persoonlijk leren kennen.

Samen met Martin Rix heeft Roger een belangrijke rol gespeeld in de naamgeving van verloren rozen. Een aantal jaren geleden hebben wij soorten mogen oculeren die zij van hun rozenreizen door China mee terug hebben genomen. Wij kweken dankzij beide heren de fameuze ‘Lijang Road Climber’, en ‘Philips& Rix pink climber from China’ en de fameuze ‘Chinensis Spontanea’! U ziet aan de namen al dat ze door het illustere tweetal in China gevonden soorten zijn. Wij zullen ze koesteren en verder verspreiden. Roger werd 89 jaar.

Tagged , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *